Татсуо Хириучи: Уметник кој слика со Excel

Дејан Соколоски

во Вести

Татсуо Хириучи е уметник кој е познат благодарение на својата скржавост. Пред десетина години кога се пензионираше сакаше да започне да се занимва со уметност. Сепак, не сакаше да плати ниту за бои, ниту за некој софтвер за цртање. Поради ова започна за цртање да ги користи алатктие од софтверот кој му беше на располагање, Microsoft Excel!

Десет години подоцна, г. Хиручи е доказ дека за уметност не ви се потребни четки и бои.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии