Татко и син лансираа iPhone во Вселената

Балонот издржа ветрови со силина од 160 км/ч, температури од 60 степени под нулата, брзини од 241 км/ч и висок степен на ризик да слета во вода, се вели во видеото.

Целиот експеримент, со тестирања и изработка на леталото, траеше 8 месеци, а успешниот резултат е 90 минутно аматерско видео од Вселената! Подолу е скратената верзија од 7 минути. Тука ќе најдете и галерија од слики.

Homemade Spacecraft from Luke Geissbuhler on Vimeo.

7 коментари на “Татко и син лансираа iPhone во Вселената

    1. Не мора да линкаш до други текстови, доволно е да се погледне видеото и да се види дека велат „има камера и еве го iPhone-от кој ќе ни служи за следење“.:)

      Тnx за забелешката го поправив текстот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии