Тања Даглас на TED: За подобра технологија потребно е да го разберете контекстот

Дејан Соколоски

во Свет

Неразбирањето на потребите на корисниците е еден од најголемите проблеми при дизајнирање. Познавањето на вистинските потреби, предизвици и специфичностите помагаат за креирање на вистински корисни уреди. Затоа клучно при развојот на идна технологија е фокусирањето на потребите на корисниците, вели Тања Даглас, биомедицински инженер, во својот говор на TED.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии