За да го искористи моментот со смртта на 27-годишната Ејми Вајнхаус, Microsoft преку својот @tweetbox360 Twitter профил објави статус каде им предложи на корисниците да го симнат нејзиниот хит Back to Black од музичката продавница Zune. На ова многу твитерџии реагираа бурно критикувајќи го Microsoft поради обидот да профитира од смртта на пејачката. Microsoft се […]

Прочитај повеќе

Надополнето 01.07.2010: Мicrosoft престана да ги работи на Kin мобилните телефони кои беа претставени само пред 3 месеци, велејќи дека се фокусира само на Windows Mobile платформата префрлувајќи го својот Kin тим во тој одол. Неофицијално се шпекулира дека само 500 Kin се продадени.

Прочитај повеќе