Google лани го вклучија оптичко препознавање на знаци (OCR) во своите Google Docs, а отсега тоа е достапно на 34 јазици, меѓу кои и неколку балкански јазика, но за жал македонскиот јазик се уште не е вклучен.

Прочитај повеќе

CopyPasteCharacter е едноставен сајт кој ви нуди избор на знаци – ☃ ✌ ☝ ☂ …. Користејќи ги знаците можеби ќе направите посоодветна комуникација со некој на друштвените мрежи, Facebook или Twitter. Доволно е само да кликнете на знакот кој сакате да го пастирате и тој веќе е ископиран на вашиот клипборд. Потоа само пастирајте го каде сакате.

Прочитај повеќе