Пред некој ден се потрудивме да ве советуваме како да пробате да поправите корумпирани слики, видеа и документи. Таквиот текст ви стои на располагање тука, а овојпат ќе пробаме да разгледаме неколку совети за исправка на оштетени mp3-ки, копресирани фајлови, или пак системски. Корумпирани MP3-ки Употреба на бесплатната апликација MP3val може да помогне за исправка […]

Прочитај повеќе

Компресирање податоци знае да биде исклучително корисен процес. Но, наоѓање на соодветна алатка, пак, знае да биде предизвик. 7zip или мини алтернативата Eazy 7-zip се феноменални решенија, но тука некаде би го ставиле и PeaZip. Како open-source фајл, PeaZip ви дозволува да создавате, конвертирате и извлекувате компресирани податоци. Овој менаџер за архиви е највеќе корисен […]

Прочитај повеќе

Хрватските стартапи во 2016 година собраа инвестиции од 15 милиони евра, ова е пораст од 37% во однос на 2015 година. Сепак само гледајќи ја оваа бројка не може да се види целата состојба. Загрепскиот инкубатор за претприемништво (ЗИП), ги претстави овие резултати во појасен иконографик. Најмногу средства успеа да собере стартапот Photomath, 3 милиони […]

Прочитај повеќе

Претпоставуваме дека е мал бројот на корисниците кои не слушнале за 7-Zip – ситна, но експлозивна апликација за исполнување на сите ваши потреби за компресирање податоци. Но, што доколку би ви кажале дека од лесно има уште полесно? Easy 7-Zip e бесплатна алатка која е базирана на истиот изворски код, но со поедноставен и проширен […]

Прочитај повеќе

Facebook oбјави алатка со која може да го конвертирате вашиот стандарден профил на Facebook во бизнис страница. Facebook со ова сакаат да им помогнат на оние бизниси кои првично креирале погрешен тип на профил, да мигрираат на по соодветно структурирана страница. Ако е тоа потребно, вашата страница можете да ја мигрирате овде.

Прочитај повеќе

Родендени, венчавки, слики од деца, интересни настани и уште куп лични информации се споделуваат на друштвената мрежа. Зошто, како што чуваме слики во албум, да не ги архивираме и тие лични моменти во печатена книга?

Прочитај повеќе

Google го смени Contact API-то да не дозволува трети, надворешни сајтови да извлекуваат Gmail податоци на сервиси кои не дозволуваат споделување на податоци. Тоа значи дека сега нема да можете да ја користите автоматската опција за додавање пријатели од други сервиси на Facebook. Но, како за инает на Google, Facebook најде начин како да ја заобиколи блокадата користејќи се со Gmail решение.

Прочитај повеќе

Верувам дека многупати сте се нашле во ситуација да некој одреден фајл, слика, песна или било што треба да го префрлите во друг формат и за тоа сте користеле програмчиња кои половично ја вршат својата работа додека вие губите нерви и време. Сега има решение за тоа – Youconvertit.com.

Прочитај повеќе