За прв пат на оваа Олимпијада, спортистите се загреваат со паметна облека. Станува збор за јакната од Ralph Lauren, која ја носат спортистите од САД. Доаѓа со проводливо јаглеродно и сребрено мастило, кое преку батерија ги загрева спортистите. Се работи за релативно нов материјал кој е флексибилен и не пречи при движењето. Јакната овозможува и […]

Прочитај повеќе

Олимписките игри во Пјонгчанг започнуваат денес. За среќа Македонската радио телевизија обезбеди пренос, но ако вашиот омилен спорт не е на телевизија, не очајувајте, Google е тука. Компанијата во блог пост објави како може да ги следите најинтересите моменти од Олимпијадата. Зборуваме за легални методи, за другите секако ќе може да се снајдете и самите. […]

Прочитај повеќе