Кога се патува во земји каде слабо владеете одреден јазик, се препорачува носење прирачници со најчесто користени фрази. Но, наместо книга, зошто прирачникот да не биде во електронска форма и тоа како апликација до која пристапувате директно од вашиот телефон? Живко Герасимов, информатичарот кој стои зад корисната апликација за учење германски, Deutsch Hören und Lesen, […]

Прочитај повеќе

Deutsch Hören und Lesen е Android, односно iOS апликација која ви дозволува бесплатно да учите германски јазик преку слушање и читање приказни. Од она што го забележавме, приказните се сервираат според вашето претходно познавање на јазикот, а по секоја приказна стапува на сила мини квиз со прашања поврзани со текстот, иако, мора да признаеме дека потребна […]

Прочитај повеќе