„Google нема да влезе во бизнисот со обувки!“, но тоа не значи дека компанијата нема да се обиде да ги интегрира вашите  обувки со паметен телефон, јавува Engadget. Претставувањето е дел од конференцијата South by Southwest и треба да покаже како технологијата може да ги промени секојдневните навики. Патиките кои зборуваат, доаѓаат со жироскоп, сензори за […]

Прочитај повеќе

Стив Џобс го претстави iPad 2, вториот таблет компјутер на Apple кој е со „нов дизајн“ и е „потенок, полесен и побрз“ од првата генерација.

Прочитај повеќе