“Обичен човек” (анг. “Ordinary Man”) е насловот на NFT аукацијата од македонскиот уметник Жарко Башески, објавена на платформата OpenSea.io и пласирана на Etherium блокчејн. Аукцијата ќе започне од 1-ви октомври и е во план да трае 1 недела. Форматот на NFT-то е видео фајл/анимација од најпознатата скулптура на уметникот која го носи истото име “Обичен […]

Прочитај повеќе