AMD најави нова серија на Zen процесорите, а според најавите Zen 3 ќе биде најдобриот процесор за гејминг. Компанијата на кус настан во нешто помалку од 30 минути ја претстави серијата Ryzen 5000. Помеѓу процесорите во оваа серија се : 16-јадрениот Ryzen 9 5950X; 12-јадрениот Ryzen 9 5900X; 8-јадрените Ryzen 7 5800X и Ryzen 5 […]

Прочитај повеќе

AMD ги претстави Ryzen 3 1300 X и Ryzen 3 1200, два Zen процесори наменети за корисниците со ограничен буџет. Двата процесори се четири јадрени и доаѓаат за 130, односно 110 долари. Ryzen 3 1300X соаѓа со работна фреквенција од 3.4 GHz која под товар се подига до 3.9 GHz; процесорот доаѓа со 8MB L3 кеш. Ryzen […]

Прочитај повеќе

CES 2о17 ни овозможи да дознаеме нови детали за новиот процесор на AMD, Ryzen. За жал, цената на уредите не e еден од податоците кои AMD ги сподели за време на овој настан. Она што е сигурно е дека целата серија од основните до најдобрите процесори ќе бидат отворени за оверклокување. Процесорот ќе биде отклучен […]

Прочитај повеќе

По подолго време AMD можеби има процесор кој може да се натпреварува со Intel. Ова беше наговестено со првото претставување на Zen-процесорот. Компанијата го преименува процесорот во Ryzen, а треба да биде достапен во првиот квартал од 2017 година. AMD има сериозен проблем кога компјутерските процесори се во прашање. Компанијата долго време нема излезено со […]

Прочитај повеќе

Intel и AMD ги претставија новите процесори. Дискусијата за кои процесори е попаметно да ги ставите во вашата нова десктоп конфигурација не е започната, но што и да одлучите ќе мора да доаѓа со Windows 10. Постарите оперативни системи Windows 7 и 8 нема да бидат надградувани за новите процесори. Ниту Kaby Lake на Intel, […]

Прочитај повеќе