MediaTek, тајванска компанија која произведува софтвери и процесори за ефтини паметни телефони, потпиша договор со Facebook, со кој оваа друштвена мрежа ќе биде вклучена во мобилните решенија на MediaTek, со што ќе им се овозможи на земјите во развој пристап до Facebook. Ова е уште еден обид на оваа друштвена мрежа да го зголеми своето […]

Прочитај повеќе

Кога Nokia ја најави својата стратегија за освојување на светскиот пазар, покрај соработката со Microsoft за пазарот на паметни телефони, тие како втор дел од стратегијата го наведоа мобилниот пазар во развиените земји. Како што тогаш кажа финската компанија, тој пазар ја содржи „следната милијарда корисници“. Nokia ги претстави двата модели 100 и 101 кои […]

Прочитај повеќе

Организацијата „Еден лаптоп за секое дете“ доби над 4 милиона евра грант од спонзорот и производител на чипови Marvell да развие таблет верзии на својот едукациски лаптоп.

Прочитај повеќе

Светската банка го стартуваше data.worldbank.org сајтот преку кој секој има отворен, бесплатен и лесен пристап до и превземање на податоци и показатели за развој на институцијата.

Прочитај повеќе