Според научниците, на западната страна на Тихиот Океан се наоѓа бездната Челенџер – најдлабокото место на нашата планета. Мапата Esri story ви дозволува да се нурнете во најдлабокото место, да дознаете како е откриено, и како изгледа. За детално запознавање со ова, имате на располагање не само фотографии, туку и фасцинантни факти и податоци. Истражете […]

Прочитај повеќе

Астероидот MP-2012DA14 денес ќе помине на 27.250 километри од Земјата. Астероидот може да се види и со помош на аматерски телескоп, но доколку немате телескоп има  неколку локации на интернет кои ќе овозможат следење во живо. Една од страните кои го овозможува ова ќе биде страната на NASA, а ќе зaпочне со следење во 20.00 […]

Прочитај повеќе

Да не биде покус на аматерскиот проект на бруклинскитe татко и син кои лансираа iPhone во Вселената, Google сега го лансираше новиот Nexus S на 30 километри над Земјата.

Прочитај повеќе