Човечкиот фактор е главна причина која помага во сајбер нападите. Главни цели на онлајн криминалците од април до јуни биле приватниот здравствен сектор и финансискиот сектор. Најчесто злоупотребен начин на напад се човечките грешки, поточно фишинг напади или измама за споделување на лозинка. Ова се случило во дури 36% од пробивањата, пренесе Guardian. Во тримесечјето […]

Прочитај повеќе