You-app е апликација за iOS чија цел е да ви помогне да изградите навики за поздрав живот. You-app не се разликува премногу од останатите слични апликации, но без сомневање поддршката на познатиот готвач Џејми Оливер и неговото промовирање значат многу. My action for "Go nuts" on YOU: http://t.co/rDcEvfNilt — Jamie Oliver (@jamieoliver) January 9, 2015 […]

Прочитај повеќе

Минатата недела пишувавме за веб сервиси кои ќе ви помогнат да го подобрите вашето здравјe, сепак кога е во прашање физичката активност далеку подобра опција се мобилните уреди и мобилните апликации. Иако бројот на калории кои треба да го внесемe во текот на денот е помеѓу 2.000 и 2.500, ретко кој од нас знае колку […]

Прочитај повеќе

The Human Body (Човечкото тело) е новиот „moonshot“ проект, на кој ќе работи истражувачкиот оддел Google X Labs, Проектот започнува со прибирање на молекуларни и генетички податоци од 175 здрави луѓе. Понатаму план е да бидат анализирани уште илјадници, со цел да се креира јасна слика за сите податици со кои се одликува здравиот човек. […]

Прочитај повеќе

MirrorMe е една од покретивните забавни Facebook апликации која користејќи софтвер за препознавање лице ви покажува како би изгледале на 80 години доколку продолжите со досегашниот начин на живеење, пропратен со многу алкохол, без вежбање, јадење само брза храна и пушење по 50 цигариња дневно! :)

Прочитај повеќе