OMG, LOL и FYI кратенките кои се користат за побрзо комуницирање на четот влегоа во Оксфордскиот речник на англиски зборови. Тешко е да се избегнат овие кратенки доколку поминувате подолго време на интернет, но доколку не ги знаете тие се:

Прочитај повеќе

Продавница за апликации е продавница за апликации, вели Microsoft противејќи се на барањето на Apple легално да го заштити терминот „app store”, термин со кои Apple ги поврза со сите продавници за апликации за сите свои уреди. Имате iPhone App Store, iPad App Store, сега и Mac App Store.

Прочитај повеќе