За првпат Oxford Dictionaries за збор на годината избра емотикон. „Лик со солзи радосници“ е изборот на Oxford за збор на 2015 година, и според организацијата, причината зошто токму овој емотикон е избран е бидејќи во светски рамки е најчесто користен. На него отпаѓа дури 20 отсто од сите користени емотикони во Британија и 17 […]

Прочитај повеќе