Додека, лекарите, епидемиолозите и останати медицински и одговорни лица се надеваат дека сите ќе носат маски, Националната агенција за безбедност на САД стравува дека маските ќе го оневозможат препознавањето на ликови. „Нашата проценка е дека насилните екстремисти и другите криминалци кои и во минатото сакаа да го избегнат препознавањето на ликови ќе ги искористат мерките […]

Прочитај повеќе