Apple има уникатни продавници, кои се дизајнирани да одговараат на брендот кој што го претставуваат. Затоа компанијата издејствува изгледот и распоредот на Apple продавниците и во Европа да биде заштитен како заштитен знак на компанијата. Решението доаѓа од судот во Брисел кој само ја потврди одлуката на американскиот суд за заштита на продавниците како интелектуална […]

Прочитај повеќе

Amazon ја стартуваше својата – App Store for Android – продавница за мобилни апликации, кој за разлика од официјалниот Android Marketplace има построги правила и се одобруваат апликации. За жал продавницата не е достапна за .мк корисниците. Може да се инсталира, но не и преку неа да се симнуваат апликации.

Прочитај повеќе