Со оглед на високата финансиска, пренослива и чувствителна вредност, техничките помагала како лаптопи, таблети и телефони се првото нешто што ситните крадци го забележуваат. Претходно, ве известивме како да пробате да ја пронајдете вашата направа, како лаптоп, со бесплатниот софтвер Prey или пак Find My Device услугата која е достапна за сите Windows 10 направи. […]

Прочитај повеќе

Новата генерација на заштитно стакло за телефони и таблет компјутери од Corning, Gorilla Glass ќе може да го заштити телефонот и од падови од поголема височина. „Секоја следна генерација на Gorilla Glass јa поместува границата на технологијата за заштита на ново ниво. Gorilla Glass 5 не е исклучок, ја зголемува предноста која ја имаат телефоните кои […]

Прочитај повеќе