Првата надградба на Windows 7 не ни носи некои особено возбудливи новини, но е одлична ако не сте го надградувале Windows 7 редовно бидејќи ги содржи сите претходни надградби за сигурност, стабилност и перформанси. SP 1 може да го симнете преку Windows Update, или пак да го мануелно исталирате и симнете од официјалната страница.

Прочитај повеќе

Денеска, Zero Science Lab во соработка со MantisBT Group објави безбедносни предупредувања и закрпи за популарниот систем за следење на грешки или багови MantisBT (отворен код). Се работи за неколку сериозни ранливости со чија помош, напаѓачот може да дојде до осетливи информации на заразениот систем со пропатување на директориуми или пак да извршува HTML код во корисничкиот прелистувач со помош на XSS напад.

Прочитај повеќе