На Twitpic, популарниот сервис за закачување фотографии и нивно споделување нa Тwitter, од сега ќе може да закачувате и видеа, што е логички чекор напред за сервисот кој има, според основачите, над 17 милиони корисници и дневно додава по 30.000 нови корисници.

Прочитај повеќе

SugarSync е уште еден веб сервиси кои овозможуваат споделување, закачување и складирање на фајлови на облакот до кои можете да пристапите од секаде, од десктоп компјутерот, лаптопот, па и од мобилниот телефон.

Прочитај повеќе

Логирајте се преку Facebook и Twitter, следете го @dropbox, и кажете што ви се допаѓа кај сервисот и ќе добиете по 128 MB, со што на вашиот бесплатен Dropbox фолдер ќе имате вкупно до 3 GB простор, вклучувајќи ја поканата кон пријател.

Прочитај повеќе