Над 800 милиони долари тежат лажните кликови од мобилни телефони само во првите 3 месеци на 2018 година, јави AppsFlyer. „Кога се во прашање мобилните измами никој не е имун, ниту огласувачите, ниту апликациите, ниту мрежата“, вели компанијата. Истражувањето кое го направија опфати 6.000 апликациии инсталирани 10 милијарди пати. Штетата која е направена на огласувачите […]

Прочитај повеќе