Американското Министарство за правда поднесе тужба против Apple и пет големи издавачи на книги поради местење на цените на електронските книги. Од петте издавачи, Hachette, HarperColling и Simon & Schuster кои се вмешани во заговорот, но тие веќе се спогодија со властите, пишува Bloomberg. Oстанатите два се Macmilan и Penguin. Министерството за правда ја поднесува […]

Прочитај повеќе

Американското Федерално биро за истражување, или попознато како FBI, уапсија член на хакерската група Lulzsec кој се сомничи дека е еден од одговорните за хакерскиот напад на јапонскиот гигант Sony кој се случи рано годинава. Коди Кретсингер, кој се води под хакерското име Recursion е уапсен утринава во неговиот дом во Феникс, Аризона. Според ФБИ, […]

Прочитај повеќе

Некои веб апликациите кои се стартувани од home screen на цел екран на iPhone или iPad, наместо преку Safari прелистувачот, не го добиваат ветенота 2.5+ пати побрзо функционирање со JavaScript за iOS3.

Прочитај повеќе