Гледањето најразлични видео материјали е, обично, активност за еден играч. Одгледувате видео и, доколку ви се допаѓа, го споделувате на Facebook и се надевате дека некој ќе го лајкне и ќе го потврди вашето верување дека имате исклучително префинет вкус. Но, што доколку никој не го лајкнува она што вие го сакате, а имате и […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е поддржан од Vip, како дел од кампањата “#Заедно е подобро.”) Идејата зад проектот „Зоо Скопје“ е на креативен начин да го привлече вниманието на посетителите на Зоолошката градина да научат повеќе за животните кои се пред нив. Реализиран #заедно од невладината организација Споделено Знаење и Зоолошката градина Скопје, проектот користи QR код […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е поддржан од Vip, како дел од кампањата “#Заедно е подобро.”) Тие се нашиот најзафатен, најпрофесионален и веројатно најсладок фотографски пар. Нивната пасија за создавање на фотографии со душа се чувствува во секој фајл кој ќе излезе од нивните мемориски картички, без разлика дали фотографираат проект од моден, комерцијален, концептуален, гастрономски, спортски или […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е поддржан од Vip, како дел од кампањата “#Заедно е подобро.”) Coworking е хит поради две едноставни причини – работите во креативен простор и работите #заедно со други професионалци. Затоа не е ни чудно што во Скопје, Битола и Охрид никнуваат вакви coworking простори кои можат лесно да им одговорат на потребите на фриленсерите, […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е поддржан од Vip, како дел од кампањата “#Заедно е подобро.”) Денес e важно да се биде #заедно. Дали станува збор за заедничко работење што го знаеме како co-working, заедничко финансирање како crowdfunding, заедничкото живеење како co-living, или пак заедничко патување како co-driving. Токму заедничкиот превоз беше идејата зад Vozime.mk, нов македонски стартап основан […]

Прочитај повеќе

Откако во 2015-та Vip и One се споија во нова компанија one.Vip, сега телеком провајдерите, придружени од Blizoo – кој исто така беше купен од страна на one.Vip, најавија дека на 11-ти мај ќе работат под еден бренд – Vip. Со ова, Vip ќе ја зголеми значајно својата корисничка база и ќе го прошири своето […]

Прочитај повеќе