Github го користи Git системот за контрола на верзии и е најпопуларен сервис за споделување на кодови помеѓу програмерите, во кои може да допринесе секој што има знаење и сака да го прави тоа. Пред точно 5 години беше стартуван овој проект, а денес брои повеќе од 3,5 милиони корисници и 6 милиони репозиториуми. Github […]

Прочитај повеќе

Благодарение на заедницата на слободен софтвер Firefox 4.0 бета сега е достапeн на македонски јазик. Firefox 4 е новиот, редизајниран прелистувач од Mozilla кој моментално поминува неколку бети за да се оптимизира истиот преку корисничкото искуство.

Прочитај повеќе