Централната банка на Кина ги забрани сите трансакции со криптовалути и копањето на криптовалути. Забраната важи за сите криптовалути, и е најригорозна мерка донесена од кинеските законодавци досега. „Зделките поврзани со криптовалути се илегални финансиски активности, кои сериозно ја нарушуваат финансиската безбедност на луѓето“, вели Централната банка на Кина. Забраната ја донесоа десетте најголемите кинески […]

Прочитај повеќе

Конечно некакви добри вести за гејмерите кои чекаат графички картички. Забраната за копање на крипто-валути во Кина значително ја намали цената на графички-картички. За некои од картичките како Asus TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition промената е значителна и изнесува дури 45 отсто. Драстичната промената на цените доаѓа откако и Сечуан им нареди на […]

Прочитај повеќе

Facebook неодамна забрани секакави реклами за крипто-валути  и проекти поврзани со истите. Сега истото го направи и Google. Со ова, двете најголеми платформи за онлајн рекламирање стануваат затворени за крипто валути. Google, како и Facebook ги затвора каналите за рекламирање не само директно за крипто валути, туку и за сите проекти поврзани со нив. Крипто […]

Прочитај повеќе

Најголемата друштвена мрежа, Facebook најави дека ги забранува сите реклами за крипто валути. Реакцијата на Facebook е во насока да се намали бројот на измамници, а промените ќе бидат имплементирани глобално. Промените се однесуваат за сите. Без разлика дали компанијата работи легално или не, нема да може да рекламира крипто валути.  Нема да може да […]

Прочитај повеќе