Видео игрите се значаен дел од овогодинешната заработка во забавната индустрија. На првото место по продажба во Британија се Call of Duty:Black Ops 2 и Fifa 2013 пред The Dark Knight Rises и Twilight Saga, јавува BBC. [youtube]x3tedlWs1XY[/youtube] Со оглед на тоа дека CoD: Black Ops 2 е рекордер во заработка, појавувањето на супер популарниот […]

Прочитај повеќе

Call of Duty: Black Ops е во друштво на филмот Tитаник, Аватар и албумот Трилер на Мајкл Џексон, кои се ретките забавни дела чии приходи од продажбата надминаа 1 милијарда долари.

Прочитај повеќе

Еднаш беа конкуренти за топ друштвената мрежа, а сега MySpace од потреба да привлече корисници дозволува логирање со Facebook Connect.

Прочитај повеќе

Во првите 24 часа од пуштање во продажба само во САД и Британија се продадени над 5.6 милиони парчиња на Call of Duty: Black Ops со што се генерираа 360 милиони долари, наминувајќи го рекордот oд 250 милиони долари на Modern Warfare 2, што е претходното продолжение на Call of Duty серијалот. Black Ops ноќта на објавувањето е пуштена за продажба во 12.000 продавници ширум светот.

Прочитај повеќе