Game Snacks се бесплатни HTML5 игри кои можат да работат и на најслабите телефони, таблети, и лаптопи. Се работи за корисен проект помеѓу Area 120 експерименталната лабораторија на Google и најразлични девелопери на игри. Примарната цел на проектот е да се понудат забавни игри на финансиско послабите корисници. Поради тоа, игрите нема да освојат награди […]

Прочитај повеќе

Во случај да имате минута, час или пак цел ден на располагање како и желба да ја задоволите вашата љубопитна природа, опуштете се со доза информации на All Day. Статии како на кој начин се користеле кучињата за војни цели, кои десет филма ќе ви помогнат да заборавите на вашата бивша девојка/дечко или пак како се користи магијата на […]

Прочитај повеќе

MySpace се продаде за само 35 милиони долари, што е минијатурна вредност од тоа што другите друштвени мрежи вредат во моментов, и од 580-те милиони долари што Руперт Мурдок плати за компанијата во 2005 година.

Прочитај повеќе

Заврши првото „споделувањето идеи“ на TEDxSkopje конференцијата која можевте да ја проследите преку видео стрим во живо, или да читнете за неа на Facebook или на Twitter. Во случај да ги испуштите, сите видеа ќе бидат објавени на сајтот на TEDxSkopje.

Прочитај повеќе

14 годишната Ребека Џавели по грешка поканило над 21.000 луѓе на журка за нејзиниот роденден. Забавата закажана за 7 октомври е откажана, а нејзината куќа vo Хемшир, Англија ќе биде обезбедувана од полицијата во случај да не се појават илјадници несакани, но најавени гости.

Прочитај повеќе

Во една од теориите за почетокот на универзумот научниците велат дека имало „ништо“ и по големиот бенг настанал универзумот. Во гејминг светот големиот бенг во натпреварувачките игри е Quake Arena. Добро, имаше и мали претходни „ништа“ но Quake Arena го постави теренот за игри како CounterStrike и Halo, кои денес прераснаа во е-спорт.

Прочитај повеќе