Генерација K (Gen C) е термин кој се однесува на генерација која е креативна, креира и одбира содржини, се поврзува и гради заедница. Вообичаено станува збор за луѓе кои креираат свои содржини на YouTube. Ако во светот оваа група нема старосна граница, кај нас во најголем дел станува збор за ученици во основни училишта и средношколци. Сепак […]

Прочитај повеќе

Линдзи Стирлинг е музичар, виолинист која е вљубеник во фантастични приказни. Но, она што ја прави различна од колегите е што таа успева без издавач, благодарение на YouTube, да заработи 6 милиони долари годишно. Музиката од Wild Wild West, Dragon Age, Lord of the Rings, Game of Thrones, Skyrim се само дел од содржините која […]

Прочитај повеќе