Оваа недела, поточно од 10-ти февруари, треба да започнe првата ексклузивна содржина на YouTube за која ќе се плаќа претплата. YouTube Red е проект на видео сервисот да му конкурира на Netflix и HBО, но на свој начин така што ќе ги ангажира најпопуларните YouTube ѕвезди да креираат оригинална содржина за претплатниците кои плаќаат 10 […]

Прочитај повеќе

YouTube се обидува да изнајде начин за ре-емитување на серии и филмови. Директори од YouTube и Alphabet (поранешен Google) се сретнаа со челници на повеќе холивудски студија, а тема на разговор била лиценцирање на нови содржини, јави Wall Street Journal. Преговорите се обид на YouTube да му конкурира на Netflix и неговото video-on-demand кое станува […]

Прочитај повеќе

YouTube влегува на големи врати во загушениот музички пазар. YouTube Мusic е мобилна апликација за Android и iOS, моментално достапна само во САД, со која ќе им конкурира на другите популарни музички сервиси како Spotify, Deezer, Rdio… Всушност, YouTube Music од старт е најголемиот сервис меѓу конкуренцијата. Иако YouTube е видео сервис, тој веќе со години […]

Прочитај повеќе

YouTube Red е новиот сервис со кој популарниот сервис ќе монетизира од популарноста од YouTube ѕвездите и музичките видеа. Месечната претплата од 10 долари е достапна само во САД, потоа ширум светот, и преку неа се нуди „премиум пристап“ до ексклузивна содржина. YouTube sвездите како PewDiePie, Fine Brothers и други ќе креираат видеа само за […]

Прочитај повеќе