Оние кои поставуваат најразлични видео материјали на YouTube често се наоѓаат во ситуации кога одредени детали во позадина би сакале да ги замаглат за да не бидат видени од останатите. Зборуваме за одредени слики, лица или натписи кои сметате дека се непотребни или би можеле да се непродуктивни за самото видео. Во такви ситуации, самиот […]

Прочитај повеќе

YouTube додаде мала, но слатка функционалност во својот едитор на видеа. Сега покрај другите enchancement опции за подобрување на снимката на видеото, ќе може да додадете и slow motion ефект, односно ќе може да ја забавите снимка за 1/8 од нормалното движење. Како што вели YouTube, опцијата ќе биде одлична за видеата направени со камери […]

Прочитај повеќе

YouTube претстави нови едноставни опции за YouTube Editor кои значително го подобруваат вашето видеото. Само со еден клик ќе може да го стабилизирате видеото доколку ви се тресела раката кога сте снимале, и да го осветлите и додадете контраст на видеото во случај да е снимано под лошо светло. Има и опција I’m Feeling Lucky […]

Прочитај повеќе

Koристејќи го неодамна претставениот YouTube Editor сега можете да ги едитирате вашите видеа кои ќе ги закачите на сајтот. Ова е мал туторијал за како се средуваат видеата, како се спојуваат и сечат клипови, се додава аудио и текст.

Прочитај повеќе