Над 100 ученици се натпреваруваа во првиот STEM (Science, Technology, Engenieering, Mathemathics) натпревар во Македонија.  Игнатиј Тасевски е победник на натпреварот, второто место го поделија Огнен Цацаноски и Теодор Веселинов, а трет беше Теодосиј Лазревски. Натпреварот се одржа на Факултетот за електротехника и информациски технологии. Во текот на STEM наставата учениците со помош на лего коцки со мотор, […]

Прочитај повеќе