За нераздвојните од тастатурата, рацете најчесто страдаат од артритис и, според видеото подолу, строго се препорачува да ги раздвижувате прстите на различни начини. Претставникот од Do You Yoga, Ан Свансон, дава неколку интересни совети за тоа кои вежби да ги имплементирате за да ги раздвижите прстите, особено палците кои се на директен удар од артритисот […]

Прочитај повеќе

Неколку од најпопуларните лаптопи од Lenovo, немаат можност за инсталирање на Linux. Станува збор за дел од серијата лаптопи на Lenovo, Yoga. Засега пропустот е забележан и потврден за неколку модели: Yoga 900, Yoga 900S и Ideapad 710S. Лаптопот не е нов, во продажба е неколку месеци, па можеби изненадување е што проблемот е забележан волку […]

Прочитај повеќе