Рускиот сервис за онлајн повикување на такси превоз Yandex.Taxi веќе може да се користи и за повикување на возила во Белград. Корисниците може да ги користат iOS и Android апликациите за да си повикаат такси возила. Корисниците од Србија ќе можат да користат детални карти, но и српски јазик во апликацијата, јави Netokracija. Апликацијата е […]

Прочитај повеќе

Рускиот пандан на Google, пребарувачот Yandex, започнува со тестови на автономни автомобили. Заедно со објавата Yandex го сподели и првото видео на автомобилот во „акција“. Во видеото може да забележиме дека Yandex користи Nvidia GTX графички процесор во возилот и Velodyne LIDAR како сензор. Возилото е Toyota Prius V, најверојатно со куп додадени сензори. „Автономните автомобили […]

Прочитај повеќе