Рускиот гигант Yandex сака да ги донесе локациските сервиси во Македонија. Можностите беа презентирана минатиот месец кога Андреј Горшков, еден од техничите директори на компанијата ја презентираше алатката во Јавна соба. Г. Грошков беше главен гостин на настанот кој го организираа Гордиан Системи. Од оваа недела веќе е достапна сателитска слика од Скопје и други […]

Прочитај повеќе