Дали било кога сте направиле профил на Yahoo? Ако одговорот е да, тогаш од сите онлајн профили, имате барем 1 хакиран. Yahoo претходно објави дека во 2013 година се пробиени профилите на 1 милијарда корисници. Oath (ребрендиран Yahoo) објави дека во 2013година се пробиени всушност 3 милијарди профили. Тоа се сите профили кои се направени […]

Прочитај повеќе

Yahoo објави нова верзија на својата Yahoo Mail апликација за iOS, која сега е „мултиталентирана“ со куп функционалности покрај стандардниот имејл клиент. Сега може да се пребарува, читаат вести, да се проверуваат резултати, временски прогнози и да се гледаат видеа; сите информации спакувани во „персонализирани информации во реално време“ кои наликуваат на картичките на Google […]

Прочитај повеќе

По повод 16 години од стартувањето на мејл сервисот на Yahoo, компанијата објави нов изглед и подобрување на корисничкото искуство. Преку своето соопштение, Yahoo го претстави новиот интерфејс за корисниците кои го користат овој сервис преку веб, Android, iOS и Windows 8. Yahoo смета дека оваа промена е ефикасна и елегантна, и стремејќи се да […]

Прочитај повеќе

Популарната имејл платформа Yahoo Mail конечно го доби долгопотребниот редизајн. Подобрувањата доаѓаат по барање на корисниците, но и заради потребите да се обезбеди добар сервис за веб и разни мобилни платформи како Windows 8, iOS и Android. „Ни кажавте гласно и јасно дека сакате поедноставен имејл сервис. Сакате да се логирате и брзо да ја […]

Прочитај повеќе

Голем број од компаниите кои произведуваат разни веб апликации, своите производи ги прават околу друштвените мрежи, или измислуваат нови друштвени мрежи. Стартапот PowerInbox е исто така апликација која се занимава со друштвените мрежи, но од поинтересен агол. PowerInbox е апликација која им овозможува на корисниците да користат друштвени мрежи внатре во нивниот e-mail профил. PowerInbox […]

Прочитај повеќе

Yahoo го објави новиот бета Yahoo Мail кој достапен за сите. Новиот бета изгледа доста свежо спореден со поранешниот. Изгледа убаво и едноставно и нуди побрзо имејл искуство, „го изградивме од темели за да биде брз колку што вие сте продуктивни“ вели Yahoo.

Прочитај повеќе