Во обид да си го заштити ликот и делотот, познатата пејачка Тајлор Свифт стана сопственик на TaylorSwift.porn и TaylorSwift.adult домените, јави BBC. Продажбата е дел од јавната понуда на ICANN кога и ќе бидат понудени генеричките домени, но ексклузивно предност во купувањето имаат јавните личности и компаниите на кои им беа понудени домените да ги […]

Прочитај повеќе

Над 100.000 .xxx домени се активирани на првиот ден од стартувањето на јавната регистрација. Цените за домените започнуваат од 80 долари за година, и секој сајт ќе биде скениран дневно за малициозен софтвер. Секс доменот беше одобрен во март по десет години расправии, и треба да претставува еден вид „црвена зона“ каде порнографската индустрија ќе […]

Прочитај повеќе

ICM Registry, кој ги дистрибурира .xxx домените на третите страни како GoDaddy, им дава на брендовите и регистрираните трговски марки предност од 50 дена за да си регистрираат .xxx домен, со цел да се избегне „сајбер киднапирање“ на домените. Покрај домените од порнографската индустријата кои се во групата А, брендовите и марките кои не се […]

Прочитај повеќе

Интернационалното тело одговорно за интернет домените, ICANN, официјално, после долгогодишна дискусија, го одобри .xxx top-level доменот да се користи за сајтови со порнографска содржина.

Прочитај повеќе

ICANN одобори креирање на .xxx домените наменети за порнографската содржина. Првите .xxx домени ќе се појават во 2011 година и ќе бидат волунтерски.

Прочитај повеќе