Кога лаптоп компјутерите се во прашање подолго време важеше дека Apple има уреди кои барем подобро изгледаа од Windows компјутерите. Dell XPS 13 е еден од првите уреди кои започнаа да ја менуваат оваа перцепција,  лаптопот не само што беше моќен, туку со дизајнот беше далеку пред конкурентите. Денес се чини дека единствено Microsoft со […]

Прочитај повеќе

Dell XPS 13 веќе неколку години е еден од најдобрите Windows лаптопи на пазарот. Сепак последната значајна промена на лаптопот доаѓа во 2016 година, па беше потребна надградба. Враќање на најдобриот Windows лаптоп Новата верзија, Dell ја најави уште пред еден месец, а разликата е и во дизајнот и во хардверот и во дел од […]

Прочитај повеќе