Android One е иницијатива која Google ја започна пред неколку години, во 2014. Иницијативата беше претставена на Google I/O, но за жал никогаш вистински не заживеа. Денес компанијата во соработка со кинескиот стартап Xiaomi ќе се обиде да го постигне она што во целиот период на постоење не успеа – глобално присуство. Идејата на компанијата […]

Прочитај повеќе