Српскиот стартап WTFJeans ја претстави својата нова креација – WTFShirt, односно кошула со џебови кои се компатибилни со iPhone 5, или некој друг паметни телефони. Проектот на Пеѓа Пушеља е поставен на сервисот за краудфондинг Indiegogo за да ја продадат првата количина која ќе се произведе во Крагуевац. Кожулата чини 59 долари и доаѓа во […]

Прочитај повеќе

WTFJeans се комплетно дизајнирани да бидат „компатибилни со iPоd и iPhone“. Задните џебови се со посебно тенки-влакна направени да го заштитат уредот и да ги исчистат екранот кога го вадите телефонот. Фармерките имаат скриен „безбедносен“ џеб за USB стик. Прави фармерки за гикови, вели српскиот блогер Пеѓа Пушеље – Блоговски кој заедно со блогерката Сања Растовач – Аурора го стартуваа овој интересен проект.

Прочитај повеќе