Безбедносен пропуст во WPA и WPA2 протоколот им овозможува нa напаѓачите пристап до податоци кои претходно се криптирани. Key Reinstallation Attacks (KRACK) овозможува доколу напаѓачот е доволно блиску да има пристап до сите податоци: од лозинки до податоците од платежните картички. Пропустот го открија двајца безбедносни експерти од Katholieke Universiteit Leuven во Белгија. Сите уреди се […]

Прочитај повеќе

TP-Link TL-WR740N е комбиниран жичен/безжичен мрежен уред кој најчесто се користи и е предвиден за мали канцеларии и домашни безжични мрежи, пишува SaleSk во својата рецензија на „рутерчето“.

Прочитај повеќе