Апликацијата за отворен пристап до информации, креирана од студенти на ФОН универзитетот, WORLD, која ја претставивме претходно, ја освои Popular Choice Award, односно Награда од публиката на натпреварот на Светска Банка за креирање апликации за развој. Освен признанието тимот на WORLD ќе добие и 5.000 долари парична награда.

Прочитај повеќе

Отворениот пристап на информации ја буди креативноста, вели Дарко Божиноски, студент на ФОН универзитетот и дел од тимот кои ја креираа WORLD апликацијата.

Прочитај повеќе

HijackHacker успеа да дојде до beta клуч за NFS World и напиша кратка рецензија за тркачката играта која ќе се појави во јули.

Прочитај повеќе

Се чини Electronic Arts најде одличен модел за да ја промовира најпопуларната тркачка игра давајќи ја бесплатно и при тоа да заработи. Need For Speed World ќе се појави на 20 јули, ќе е онлајн и ќе е бесплатна, барем до десетиот левел. Ако играчите сакаат да напредуваат во играта, тогаш ќе мора да платат за содржината, односно за автомобили, додатоци, нитро…

Прочитај повеќе