На почеток цените ќе бидат исти како и кај другите оператори, потоа ќе ги намалиме согласно иновациите што ќе ги воведеме, вели Ханс ван Хелден, претседателот на холандската World Teleconnect International која ќе биде нов оператор во Македонија, кој ќе работи виртуелно, користејќи ги мрежите на другите три оператори.

Прочитај повеќе

World Teleconnect International е четвртиот телефонски оператор, кој ќе функционира виртуелно, односно нема да гради своја инфраструктура, туку ќе ја користи мрежата на другите оператори за да понуди разни услуги.

Прочитај повеќе