Бразил и Хрватска го отвараат Светското фудбалско првенство во Бразил во четврток во 22:00 часот. Со првиот натпревар започнува и новата ера на Светското првенство кое ќе изобилува со нова технологија од егзоскелетот со кој парализираниот тинејџер ќе го отвори првенството со помош на мозочните бранови, до GoalControl проверка дали топката ја поминала гол линијата […]

Прочитај повеќе

Интернетот и друштвените мрежи ќе одиграат голема улога во информирањето и споделувањето на моментите од Светското првенство во фудбал 2010 во Јужна Африка. Како за перспектива, кога се одржа последното фудбалско првенство во 2006 година, Facebook само што стана достапен за сите, а YouTube беше една година тазе стартап. Но сега работите се променети., нели? :)

Прочитај повеќе

Дали го викате soccer, како нас, или фудбал, како останатиот свет, ние имаме виртуелен билет за Јужна Африка, вели Google објавувајќи Street View и 3D прошетка низ десетте стадиони на кои ќе се игра Светското фудбалско првенство.

Прочитај повеќе