На 5-ти и 6-ти oктомври ќе се одржи вториот, најголем собир на WordPress заедницата со локација во Скопје, на ФИНКИ. WordCamp е конференција која опфаќа сè што е поврзано со WordPress, бесплатната и open-sourse платформа која движи милиони блогови и вебсајтови. Централниот ден на конференцијата, 5-ти октомври, ќе биде одбележан со предавања од врвни локални […]

Прочитај повеќе

Ако поседувате или менаџирате некој WordPress сајт, тогаш најверојатно веќе и забележавте дека во Скопје за прв пат се организира Wordcamp. Ова е WordPress настан кој е поддржан од „Wordpress Fondation“, главниот товар на организацијата паѓа на волонтерите и ентузијастите кои го организираат. „Задоволство ни е да ве известиме дека за прв пат во Скопје […]

Прочитај повеќе