Word Lens конечно пристигна за Android. Оваа апликација, која веќе две години е достапна за iPhone, нуди визуелни преводи на неколку јазици. Word Lens ja користи камерата на телефонот за да препознае испринтана слика и визуелно да ја преведе во реално време. Android верзијата ги има сите функционалности како iPhone верзијата, вклучувајќи и офлајн преводи. […]

Прочитај повеќе

iPhone апликацијата Word Lens на QuestVisual e неверојатна апликација која преведува принтан текст во реално време користејќи ја камерата на телефонот за „оптичко препознавање знаци“. „Word Lens e речник – еволуиран. Ги прегледува зборовите за вас и ви ги прикажува во контекст. Можете да го користите Word Lens на вашите патувања да преведете менија, улични […]

Прочитај повеќе