Над 300 мобилни апликации на Google Play помагаат во креирањето на бот-мрежата WireX. Стотици илјади уреди креираа малициозна мрежа која потоа се користеше за DDoS напади. Апликациите се маскираа како најобични апликации, без специјен шаблон. Дел се маскираа како видео плеери, дел како рингтон и сè што постои како апликација. По инсталирањето на овие апликации […]

Прочитај повеќе