WVIL (Wireless Viewfinder Interchangeable Lens) е интересен концепт, идеја на дизајн компанијата Artefact. Идејата е да се искористат можностите на паметниот телефон за едитирање и споделување на фотографии и да му се додаде објектив кој ќе го контролира зумирањето и фокусирањето. Всушност објективот може безжично да се управува преку уредот, што овозможува да се сликате самите себе додека го контролирате објективот преку екранот на допир.

Прочитај повеќе