Microsoft објави дека Windows Subsystem for Linux алатката, која овозможува Linux како подсистем на Windows, сега е со отворен код. Кодот е достапен на GitHub и може да се користи за прилагодени верзии на платформата. Алатката која ја објави Microsoft ја овозможува основната функционалност и спојување на оперативните системи. „Знаеме дека голем број на Linux […]

Прочитај повеќе